petak, 12. lipnja 2009.

kulaci

ovo jelo nisam nikada pravila(do sada)a jela sam ga samo jednom(kao mala)ovaj recept je moj otac(rahmetli),,ispricao,,mami,to se kod nas nije pravilo,on je bio iz Janje,dakle recept je iz tog dijela BiH...pa evo kako ga je moja mama radila...
sastojci:
tijesto:sve isto kao za jufke ,samo, nema pustanja da tijesto odmara,niti se stavlja ulje
fil:
1/2kg.mljevenog juneceg mesa
2glavice luka(manje)
1cesanj cesnjaka(samo da zamirise)
sol i papar
preljev:
kiselo vrhnje(400ml.)ja stavim vise jer volimo vrhnje
vlasac za posipanje(ako zelite,nije uvjet)

priprema:
tijesto zamijesiti i ostaviti da odmara dok pripremimo meso...pomijesati meso,luk,cesnjak i zacine...
tijesto razvaljati valjkom dokle god ide(sto tanje)razvucena jufka mora biti malo deblja od jufke za pite...dakle malo valjkom,malo rukama...isijeci na kocke (velicina malog prsta)stavite meso(fil)prebacite kraj kocke i napravite trokut,pritisnite nek se zalijepe krajevi,pritisnite i fil nek se poravna(lagano)
stavite dosta vode da zakuha(oko 2l,moze i vise,jer voda ukuhava)posolite i stavite malo ulja u vodu...kulake stavljajte u kljucalu vodu i pustite da kuhaju oko 3min.stavljati po malo komada da se ne slijepe...vaditi u cijediljku,malo premazite uljem(komade koje ste vec izvadili u cijediljku) i stavljate sljedece da se kuhaju, dok sve ne potrosite...
gotove kulake stavite na tanjure...u tavicu stavite kiselo vrhnje i malo soli,te na laganoj vatri otopite i prelijte preko kulaka...

dobar tek...













Broj komentara: 7:

  1. ovo je zaista zanimljivo... nesto kao tortellini na bosanski nacin.:)
    jednom sam naisla na recept za mantije u jednom casopisu o kuhanju ovdje (pisalo je manti) i one su se radile kao ovo i kuhale a ne pekle kao sam do sada vidjela na coolinariki i na blogovima iz bih.:) upravo kao ove tvoje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je tradicionalno jelo u Bosni. U nekim krajevima se zove kulaci, a u nekim klepe...I nije istošto i mantije.

    OdgovoriIzbriši
  3. kako napraviti tjesto za kulake?

    OdgovoriIzbriši
  4. ovako se isto prave mantije u turskoj!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2%. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

    Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

    Email: progresiveloan@yahoo.com
    Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala



    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav, trebate li financijsku podršku? Trebate li zajam?
    Ja sam Susan Benson iz Sunshine Financial Group-a. Zajmodavac sam i financijski savjetnik.

    Pružamo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam, hipotekarni zajam i mnoge druge). Dajemo i dugoročne i kratkoročne zajmove, osigurane i neosigurane kredite po pristupačnoj kamatnoj stopi od 3% godišnje. Za više informacija o našoj usluzi možete nam jednostavno pisati putem maila: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ili nam poslati poruku direktno na WhatsApp ili Telegram putem: 00447903159998 i dobiti odgovor u trenu.

    Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i posvećeni smo vam pomoći da poboljšate svoje dugoročne i kratkoročne financijske ciljeve, jer je vaša konačna svrha financijska stabilnost.

    S onim što se događa u svijetu, mnogi se suočavaju s nevremenim financijskim izazovima, a nekima je zbog nekih razloga toliko teško dobiti kredit od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institutima.

    Možemo vam pomoći u rješenju vaših financijskih izazova, samo pišite mojoj tvrtki i mi ćemo vam pomoći s kreditom. Pomagali smo brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili s financijskim poteškoćama u cijelom svijetu. Kada se prijavite kod nas, prijavljujete se kod tvrtke od povjerenja koja brine o vašim financijskim potrebama, naš najveći prioritet je vaša financijska stabilnost.

    Za više informacija o našoj ponudi zajma, molimo pošaljite nam svoj zahtjev za kredit putem:
    E-adresa: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ILI;
    WhatsApp: +447903159998
    Možete nam pisati bilo kada i bilo gdje.
    2020 © llSva prava pridržana

    OdgovoriIzbriši



  7. Srdačan pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka troje djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila kredit od 50,000 eura po kamatnoj stopi od 3% od bogobojazne žene, gospođe Vladimire Franke, ako zainteresirani ste za zajam molimo kontaktirajte dobrog zajmodavca i uvjeravam vas da je sigurno dobiti zajam od nje u redu? E-adresa za kontakt: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

    OdgovoriIzbriši