petak, 12. lipnja 2009.

kolac sa dzemom(borovnica)

sastojci:
12bjelanjaka
12zlica secera(velikih)
1vanilin secer
6zlica brasna(glatko)
5zlica gustina
prasak za pecivo
dzem moze bilo koji,ja sam stavila od borovnice
200ml.slatkog vrhnja(ili vrecica slaga)


priprema:
bjelanjce,vanilin secer i secer miksamo oko 3-4min.dodajemo zlicu po zlicu brasna i miksamo laganom brzinom,zatim dodajemo i zlicu po zlicu gustina,cijelo vrijeme lagano miksamo,na kraju dodamo prasak za pecivo, miksamo dok se prasak ne,,izgubi,,
smjesu podijelimo na dva dijela(2 biskvita)
izlijemo u pleh ili tepsiju koju smo premazali uljem pa pobrasnili(lagano)ili stavimo papir za pecenje(ovako je lakse)
pecemo u zagrijanoj pecnici(180*)10min.smanjimo temperaturu na 150* i pecemo jos 5min.
izvaditi na cistu krpu da se hladi...
isto napraviti i sa drugim dijelom smjese...




kada su kore pecene i ohladjene,staviti jednu na drugu,pa prerezati po sredini(uzduz)...

jednu koru staviti na tacnu za kolace i premazati dzemom,staviti drugu pa premazati,i tako do zadnje...zadnju koru ne mazati dzemom,nego izmiksanim slagom...mozete slag i zagladiti pa ukrasiti:svjezim ili smrznutim borovnicama,cokoladnim ili mrvicama u boji,sve po zelji...ja ga jednostavno ostavim premazanog na grubo... pravila sam i kolac sa zutanjcima koji su ostali od ovih bjelanjaka,ali ga nisam slikala...njega ostavljam za sljedeci put...
dobar tek...




4 komentara:

  1. Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2%. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

    Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

    Email: progresiveloan@yahoo.com
    Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala



    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav, trebate li financijsku podršku? Trebate li zajam?
    Ja sam Susan Benson iz Sunshine Financial Group-a. Zajmodavac sam i financijski savjetnik.

    Pružamo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam, hipotekarni zajam i mnoge druge). Dajemo i dugoročne i kratkoročne zajmove, osigurane i neosigurane kredite po pristupačnoj kamatnoj stopi od 3% godišnje. Za više informacija o našoj usluzi možete nam jednostavno pisati putem maila: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ili nam poslati poruku direktno na WhatsApp ili Telegram putem: 00447903159998 i dobiti odgovor u trenu.

    Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i posvećeni smo vam pomoći da poboljšate svoje dugoročne i kratkoročne financijske ciljeve, jer je vaša konačna svrha financijska stabilnost.

    S onim što se događa u svijetu, mnogi se suočavaju s nevremenim financijskim izazovima, a nekima je zbog nekih razloga toliko teško dobiti kredit od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institutima.

    Možemo vam pomoći u rješenju vaših financijskih izazova, samo pišite mojoj tvrtki i mi ćemo vam pomoći s kreditom. Pomagali smo brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili s financijskim poteškoćama u cijelom svijetu. Kada se prijavite kod nas, prijavljujete se kod tvrtke od povjerenja koja brine o vašim financijskim potrebama, naš najveći prioritet je vaša financijska stabilnost.

    Za više informacija o našoj ponudi zajma, molimo pošaljite nam svoj zahtjev za kredit putem:
    E-adresa: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ILI;
    WhatsApp: +447903159998
    Možete nam pisati bilo kada i bilo gdje.
    2020 © llSva prava pridržana

    OdgovoriIzbriši