petak, 10. travnja 2009.

prisnac

e,ovo nisam jela,jos od kad sam bila mala...a,sto je ukusnoooo
potrebni sastojci:
250gr.koprive(ociscene)
4jaja
4zlice kiselog vrhnja(velike vrhom pune)
prasak za pecivo
15zlica kukurznog brasna(velike vrhom pune)
zlicica i pol(mala cajna,ravna)soli
300ml.vode

-koprivu dobro oprati,kod mladih stabljika koristiti sve,kod starijih samo list i vrh....ociscenu koprivu usitniti,ako ne podnosite peckanje koprive,prelijte je kipucom vodom...ja volim da me malo i opece(nije dugo,bas sam se zazelila)
-u isjeckanu koprivu dodati sol,jaja,vrhnje i prasak za pecivo,te dobro umjesiti(zlicom)

-nakon toga dodati kukuruzno brasno i malo promjesati,pa dodati vodu i temeljito promjesati...

-izliti u namasceni pleh ili tepsiju...staviti peci u zagrijanu pecnicu(250*) dok ne porumeni(oko 20min.)


-zaljev:
1/2l.mlijeka,malo maslaca i prstohvat soli staviti da prokuha....vrucim zaljevom(ne kljucalim)zaliti vruci prisnac i pustiti da upije zaljev(sve ce upiti)
-isjeci na kocke...prisnac je dobar i hladan i topli...po zelji servirati i vrhnje uz prisnac...



dobar tek...
zadnja 2 recepta su fotkana sa novim foticem(cini mi se da nije lose)




2 komentara:

  1. upravo smo spucali tepsiju prisnaca odlicno je....odusevljeni smo, tako brzo i jednostavno a zdravo :)....hvala ti :)).......pozzz Anam

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60,000.00 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

    OdgovoriIzbriši