četvrtak, 9. travnja 2009.

trokuti

potrebni sastojci:
150gr.sudjuka(kratko proprzite,bez dodavanja masnoce)i ocjedite masnocu koju je pustio
100gr.mladog luka
150gr.sira(polutvrdi masni)
200ml.vrhnja za kuhanje
3zlice(velike,vrhom pune)kiselog vrhnja
100gr.maslaca(sobna temperatura)
400gr.brasna(glatko)
1/2praska za pecivo
prstohvat soli
--luk,sir,sudjuk i maslac isjeckati na sitno ali ne i presitno...

-brasno,maslac,prasak i sol izmjesati u posudi za mjesanje...dodati luk,sudjuk i sir i dobro izmjesati(rukom) da se maslac pomjesa sa brasnom i ostalim sastojcima...

-nakon toga dodavati vrhnje za kuhanje koje smo izmjesali sa kiselim vrhnjem...dodajite polako i mjesajte rukom,cim se smjesa poveze,ne dodavati vise(ostat ce vam viska vrhnja)to nam je potrebno za premazivanje

-smjesa se mora oblikovati u kuglu,ako je presuha raspadat ce se(dakle dodate jos vrhnja)


kuglu prebacite na pobrasnjenu povrsinu i okrenite je par puta u malo brasna(tek toliko da se ne lijepi za ruke)....
-poravnajte je(spljostite rukama) i isjecite na trokute
-namastite tepsiju,koja mora biti malo veca od kruga koji oblikujete...
-prebacujte komad po komad u tepsiju(nece se raspadati)...rasirite ih(nek ostane mjesta izmedju njih)


-premazite smjesom od vrhnja za kuhanje i kiselog vrhnja(bogato)
-stavite peci u zagrijanu pecnicu(200*)dok lijepo ne porumene,onda smanjite temperaturu na 150*(ukupno vrijeme pecenja 35min.)




-umjesto mladog luka mozete koristiti vlasac...umjesto sudjuka,zimsku salamu ili slaninu(predhodno poprzene)bilo sto suhomesnato...



dobar tek...




1 komentar: