120gr.cokolade za kuhanje(8 stangica od cokolade po 100gr.)
100gr.maslaca
100gr.secera
4jaja
2zlice brasna(pune ravne)
priprema:
otopiti cokoladu i maslac(mala temperatura)dodati secer i mijesati dok se ne otopi i secer...dodavati jedno po jedno jaje i mijesati,cijelo vrijeme na laganoj(naj manjoj) temperaturi,na kraju dodati brasno i mijesati jos 1-2min.
skinuti s vatre i smjesu izliti u pleh(premazan uljem),ovo je mali pleh(velicinu ne znam)pokusajte se orjentirati po kolicini smjese...
staviti peci u zagrijanu pecnicu(170*)i pecite 10-ak min.za provjeru protresite pleh,smjesa mora biti cvrsta(da ne,,drhti,,)nakon tog vremena pojacajte temperaturu na 200* i pecite jos 5 min.
moze se jesti odmah(tko voli tople kolace) socni su i mekani u kombinaciji sa limun preljevom odlicni lagano kiselkasti...
limun preljev:
2zlice secera u prahu(velike,vrhom pune) i mala cajna zlicica soka od limuna,ako vam se cini gusta,slobodno dodajte jos koju kap limuna(treba biti tecna,ali ne prerijetka)...
Nema komentara:
Objavi komentar