jako rijetko pravim panirano meso,ustvari nista sto se pece u dubokoj masnoci...zao mi je bacati velike kolicine ulja,smatram da to ulje nije upotrebljivo vise od jedan puta(ruzna mu je boja,ruzan miris,na kraju krajeva vec se jednom pregrijavalo i to mu je dosta)iz tog razloga nikada nisam kupila fritezu...
evo danas sam pravila pileca prsa,bilo je super i za ovu godinu to je dosta(mozda jos jednom za neki od blagdana koji slijede)
sastojci:
pileca prsa
brasno
jaja
mrvice
ulje
priprema:
pileca prsa operite i isijecite na snicle,malo posolite...
u jednu posudu stavite brasno u drugu izlupana jaja(posolite i jaja,malo) u trecu krusne mrvice...
u posudu za przenje stavite vecu kolicinu ulja,snicle trebaju,,plivati,,dobro ugrijte ulje(pazite da ne gori)
snicle uvaljate u brasno,pa u jaja,pa u mrvice te stavite u posudu sa vrucim uljem,ne stavljajte previse komada,koliko moze stati da se dodiruju(ne poklapaju)...przite oko 5-6min.nek lijepo porumene sa jedne i sa druge strane,slobodno ih okrenite vise puta da ne izgore,ako vam je vatra pre jaka,smanjite malo...
gotova prsa vadite na papirnate salvete nek upiju visak masnoce...posluziti uz salatu(po zelji)
dobar tek...
ponedjeljak, 1. lipnja 2009.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
I ja volim jesti pohano meso, ali ga ne volim praviti upravo zbog istih razloga :)
OdgovoriIzbriširijetko poham bilo kakvo meso a baš iz istog razloga kojeg i ti, fritezu imam na tavanu ali koristila sam je samo kratko
OdgovoriIzbrišiMnogo ljubim piletina :) Imam nagrada za tebe v bloga mi :)
OdgovoriIzbriši