ponedjeljak, 1. lipnja 2009.

panirana(pohana)pileca prsa

jako rijetko pravim panirano meso,ustvari nista sto se pece u dubokoj masnoci...zao mi je bacati velike kolicine ulja,smatram da to ulje nije upotrebljivo vise od jedan puta(ruzna mu je boja,ruzan miris,na kraju krajeva vec se jednom pregrijavalo i to mu je dosta)iz tog razloga nikada nisam kupila fritezu...
evo danas sam pravila pileca prsa,bilo je super i za ovu godinu to je dosta(mozda jos jednom za neki od blagdana koji slijede)
sastojci:
pileca prsa
brasno
jaja
mrvice
ulje
priprema:
pileca prsa operite i isijecite na snicle,malo posolite...
u jednu posudu stavite brasno u drugu izlupana jaja(posolite i jaja,malo) u trecu krusne mrvice...
u posudu za przenje stavite vecu kolicinu ulja,snicle trebaju,,plivati,,dobro ugrijte ulje(pazite da ne gori)
snicle uvaljate u brasno,pa u jaja,pa u mrvice te stavite u posudu sa vrucim uljem,ne stavljajte previse komada,koliko moze stati da se dodiruju(ne poklapaju)...przite oko 5-6min.nek lijepo porumene sa jedne i sa druge strane,slobodno ih okrenite vise puta da ne izgore,ako vam je vatra pre jaka,smanjite malo...
gotova prsa vadite na papirnate salvete nek upiju visak masnoce...posluziti uz salatu(po zelji)

dobar tek...

3 komentara:

  1. I ja volim jesti pohano meso, ali ga ne volim praviti upravo zbog istih razloga :)

    OdgovoriIzbriši
  2. rijetko poham bilo kakvo meso a baš iz istog razloga kojeg i ti, fritezu imam na tavanu ali koristila sam je samo kratko

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo ljubim piletina :) Imam nagrada za tebe v bloga mi :)

    OdgovoriIzbriši