nedjelja, 14. lipnja 2009.

kremasti trokuti


kremasto i fino...
sastojci:
10jaja
550gr.secera
300gr.mljevenog ljesnjaka
200gr.cokolade za kuhanje
200gr.margarina za kolace
1zlica kakaa
1/2 praska za pecivo
5zlica ulja
priprema:
odvojiti bjelanjke od zutanjka
od bjelanjaka pravimo biskvit...bjelanjke i 300gr.secera dobro izmiksamo,dodamo mljevene ljesnjake i kratko izmiksamo,dodamo pola praska za pecivo i zlicu kakaa i opet izmiksamo...smjesu izlijemo u namasceni pleh(koristite veci pleh),poravnamo i stavimo peci u zagrijanu pecnicu(180*)15min.nakon tog vremena temperaturu smanjimo na 150* i pecemo jos 5min. izvadimo i ostavimo da se hladi... biskvit dosta naraste prilikom pecenja,ali ce se spustiti dok se hladi...

krema:
izmiksamo zutanjke i 250gr.secera,dodamo 3 stange cokolade za kuhanje i kremu kuhamo na pari dok se malo ne zgusne,dok se hladi,krema postaje gusca...
kremu dobro ohladiti uz povremeno mijesanje...

izmiksamo margarin i dodamo hladnu kremu,te jos malo miksamo...kremu staviti na hladni biskvit,namjerno sam stavila ovu sliku sa, tek ,istresenom kremom na biskvitu,da vidite da biskvit moze i popucati,ali to nije nikakav nedostatak...kremu ravnomjerno nanesite na biskvit i stavite u hladnjak na 15min.

rastopite ostatak cokolade sa 5zlica ulja i prelijte preko kolaca(te slike nemam,sjetila sam se tek kada se vecina pojela)...ostavite u hladnjak nek se stisne i isjecite...
evo slike od onog sto je ostalo...
dobar tek...



3 komentara:

  1. bas i izgleda fini, a i kremasto!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. mogu reci da je za svaku pohvalu ,, samo meni osobno je bilo malo preslatko ,, ali glavno da mi je muzic ga pojeo sa apetitom ,,,, to mi je najvaznije ,,.:) drugi put malo manje secera i super ,,,, ali kolac je za svaku pohvalu ,,,,,,,,,,

    OdgovoriIzbriši