jufke napravimo na isti nacin kao i jufke za pocetnike samo dodamo 1 zlicu soli,a ne 2...
jufke podijelimo na 3 dijela,jer trebaju biti manje...
sastojci:
fil...
6kiselih jabuka
400gr.oraha mljevenih
3 zlice secera
agda(zaljev):
400gr.secera
400ml.vode
1limun(sok)
-jabuke oljustiti i izribati
-jufke pripremiti i razvuci
-do pola jufke sipamo deblji sloj oraha,zlicu secera i nesto jabuka...drugu polovicu jufke samo lagano pospemo orasima...
-zarolamo kao,jabukovacu na zalost nisam slikala rolanje...sijecemo ostrim nozem i slazemo u namasceni pleh ili tepsiju
-lagano preliti uljem i staviti peci u zagrijanu pecnicu(200*) sve dok lijepo ne porumeni
secer,vodu i sok limuna staviti kuhati na jaku vatru dok ne zakuha,smanjiti temperaturu i kuhati 10-ak min.
-pecenu pitu izvaditi iz pecnice i zaliti vrucim zaljevom(agdom)
-pustiti da upije
nije mekana kao pita,ne bi valjalo niti da je...okolo je hrskava(kao lisnato tijesto)unutra je mekana
Nema komentara:
Objavi komentar