nedjelja, 17. svibnja 2009.

sirup od jagode

opet malo jagoda :) moj susjed uzgaja jagode(izmedju ostalog)a,ja sam slaba na jagode,pa kupujem i previse,al se drzim one stare:od viska glava ne boli...
potrebni sastojci:
1kg.jagoda
1kg.secera
sok od 1/2 limuna
jagode oprati i ocistiti,staviti secer i lagano promjesati...
ostaviti da stoji 24h,kada su jagode odstajale,staviti ih na laganu vatru,dodati sok limuna te pustiti da kuhaju 70min.uz povremeno mijesanje...
pustiti da se sirup ohladi,jagode izvadite ili procijedite...sok izliti u odgovarajucu bocu,u mom slucaju bokal...drzati u hladnjaku...
sirup mozete koristiti za preljeve,kolaca,sladoleda ili samo kao sok,naravno razrijedjen...

jagode iskoristiti kao slatko za dorucak ili uz kavu...moze posluziti i kao fil za neki kolacic...
dobar tek...

Broj komentara: 5:

  1. Jao, ovo je fino ali meni bi bilo žao kuhati jagode, pojela bi ih onako sa šećerom, a i klinci bi pomogli. Kakvi kuhanje, to kod mene ne stigne, jagode moram sakriti ako želim nešto sa njima napraviti ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe,tako je i kod mene u pocetku,poslije se zasite...meni je zao i u secer ih valjati,ja prvo jedem bez secera,pa sa secerom,pa onda kolaci :) ko bi im odolio?

    OdgovoriIzbriši
  3. eh heh, ali imaš kod susjeda jagoda, a ja na štandu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ma kod mog susjeda mozes i ti kupiti,on to i prodaje na njivi trenutno su 20kn,ne znam koliko su na standovima,a kod njega kupuje dosta ljudi,ja kupujem sve sto uzgaja,dinje,lubenice,paprike,rajcice,krastavce,krumpire,samo moram cekati da mu sve to i rodi...

    OdgovoriIzbriši
  5. jagode su najbolje voće jednostavno im nemožeš odoljeti ali su najbolje one šumske imaju najbolju aromu samo što u današnje vrijeme te divlje životinje imaju svakakve bolesti pa nemožemo ih baš jesti u prirodi

    OdgovoriIzbriši