sastojci:
8jaja
8zlica secra u prahu(bijeli biskvit)
8zlica kristal secera(zuti biskvit)
2vanilin secera
8zlica brasna
8zlica gustina
1 prasak za pecivo
3zlice mlake vode(zuti biskvit)
250gr.maslaca(ako zelite iskoristiti visak biskvita)
bijeli biskvit:
bjelanjca secer u prahu i vanilin secer dobro izmiksati(oko 7-8min.)dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo(pola praska)kratko miksati,dodati gustin i opet kratko miksati...gotovu smjesu izliti u kalup za muffine,koji smo predhodno premazali uljem...peci u zagrijanoj pecnici 180*5-6min. i jos 10-ak min.na 150*
izvaditi iz pecnice i kad se malo ohlade izvaditi iz kalupa...
zuti biskvit:
sve je isto kao i za bijeli,samo na kraju dodamo 3 zlice mlake vode,jer je smjesa pregusta...
ohladjenim biskvitima prerezati gornji dio(kod bijelog biskvita)donji kod zutog,ostrim zupcastim nozem...kod bijelog biskvita se reze gornji dio jer je ispupcen,dok kod zutog biskvita nije ispupcen,nego ravan i ljepsi mu je izgled kad se dubi sa donje strane...dakle,sjedite uzmite spicasti noz i lagano izdubite sredinu,ne previse...
napunite biskvit
u tavicu stavite 4 velike zlice maslaca i 200gr.cokolade za kuhanje,te na laganoj vatri rastopite
prelijte preko preko jagoda u biskvitu(odmah,ne cekati da se ohladi cokolada)
stavite u hladnjak na sat vremena,kod posluzivanja posuti secerom u prahu
biskvit koji je ostao od dubljenja i skidanja povrsine,izmrvite te dodajte preostali otopljeni maslac,dobro izmiksati stapnim mikserom
na odgovarajuci pleh ili tacnu rasporedite smjesu i zagladite povrsinu(rukom)poslazite preostale jagode(ostat ce ih taman za ovaj dio)
stavite u hladnjak...kocke koje se tope u ustima
Jako lijepo, ja se topim dok citam ovaj post!
OdgovoriIzbrišiBaš fino.
OdgovoriIzbrišiZgodan način da se naprave dva kolača:)
OdgovoriIzbrišiSuper izglejdat! Mnogo vkusno! Kisses!
OdgovoriIzbrišioooo,hvala lijepo na komentarima...
OdgovoriIzbrišijel mi to i Stevo svratio???
napomena za ove kocke,samo prvi dan su odlicne,dok su jos jagode svjeze,drugi dan vec nije to ono pravo...