utorak, 19. svibnja 2009.

pizza

tijesto:
1mala salica ulja(mala za crnu kavu)
1/2kg.brasna(glatko)
zlicica kvasca
prstohvat soli
280ml.tople vode
ulje,brasno,kvasac i sol,staviti u posudu za mjesanje,lagano dodavati vodu i mijesiti tijesto(rukom)...
pustiti da stoji dok pripremite povrce...
pecnicu upaliti na najjacu temperaturu...izribati sir,ocistiti i isijeci sampinjone i povrce(ako zelite pizzu s povrcem)
od ove kolicine tijesta dobit ce te 2 velike pizze ili 3 srednje

pizza s povrcem:

tijesto valjkom razvaljati i staviti u odgovarajuci pleh(tepsiju)premazati pasiranom rajcicom,dodati ribani sir,mladi luk(sitno sjeckan)patlidjan,tikvice i sampinjone...na kraju posuti origanom i staviti peci u zagrijanu pecnicu,sve dok se rubovi ne zarumene(provjerite da li je pecena s donje strane)NECE SE ZALIJEPITI BEZ ULJA U PLEHU

sampinjon pizza:

pocetak isti kao i kod predhodne...premazati pasiranom rajcicom,staviti ribani sir i sampinjone,posuti origanom...
pecena pizza s povrcem i komadic koji je ostao(za slikanje) od sampinjon pizze
dobar tek...

2 komentara: