petak, 3. travnja 2009.

hamburger

zamjesimo tjesto od:
1/2kg,brasna(glatko)
1kvasac(suhi)
2 zlicice soli(male,ne vrhom pune)
50gr.maslaca(rastopljenog)
200ml.tople vode... ostavimo tjesto da se digne...kad se dovoljno diglo,prebacimo ga na pobrasnjenu povrsinu,malo razvaljamo(u zmiju)lagano rukama...i isjecemo na 5 kom.
-oblikujemo loptice i lagano dlanom,razvucemo(ne jako)poslazemo u namascenu tepsiju....
-pustimo nek se malo digne....stavimo peci u zagrijanu pecnicu(250*)kad uhvate koricu,izvadite, premazite rastopljenim maslacem(pospite sezamom) i vratite u pecnicu...kad lijepo porumene izvadite van i pustite nek se hlade...
HAMBURGER(meso) u 600gr.mesa dodajte,prstohvat soli prstohvat vegete malo papra a skupa sameljite:pola glavice luka,6 cesnja cesnjaka,malo crvene paprike,malo vlasca i malo persina i sve umjesajte....jos dodajte 2 zlice ostrog brasna i opet dobro umjesite....
-dobro umjesanu smjesu,ostavite stajati u hladnjaku(oko 1 sat)...izvadite smjesu,oblikujte kuglice,stavite na namascenu podlogu,napravite pljeskavicu(dlanom)
- upalite toster,premazite margarinom i poslazite na njeg:pljeskavicu,malo luka i jedno jaje...

-kad je na pola peceno,rasjecite i pecivo,pa ga malo zapecite...skidajte sa tostera i slozite hamburger:pecivo.list salate,pljeskavica,jaje,luk,senf,i rajcica...
-u ovaj hamburger,ne dodajite,majonezu i kecap...ovo je nesto naj bolje sto sam jela(recept iz jednog fasta iz Australije)vise ga ne mogu naci na podrucju Pule,pa ga pravim sama...



dobar tek...


Nema komentara:

Objavi komentar