četvrtak, 26. ožujka 2009.

tufahije

-6-8jabuka(delises)(zavisi od velicine)
1kg.secera
1/2l.vode
1 slag(u vrecici)
50gr.ljesnjaka 80gr.badema(listici)umjesto,ljesnjaka i badema,mozete staviti samo orahe
za ukrasavanje(cokoladne mrvice ili visnje iz kompota)
-1kg secera stavimo kuhati sa 1/2l.vode ...dok se kuha,oljustimo jabuke i izdubimo sredinu...
- jabuke odmah stavimo kuhati u sirup od secera i vode,tocno 12min. izvadimo ih iz sirupa i ostavimo nek se hlade 30min. pripremimo fil...izmiksamo slag i u njega dodamo,mljeveni badem(onaj u listicima je bolji kad se samelje) i mljeveni ljesnjak(ili orah u istoj kolicini)...izmjesamo zlicom...
-ohladjene jabuke,punimo spricom i na vrh stavimo visnju ili pospemo cokoladnim mrvicama...

-prilikom serviranja,polijemo,tufahije sirupom(u kojem su se kuhale jabuke) ostane dosta sirupa,pokusala sam kuhati u manjoj kolicini,ali onda moram kuhati u manjoj posudi,i unutra mi stane samo 2 jabuke...ja se odlucim na ovu soluciju(sirup cu iskoristiti za hurmasice)....

dobar tek...


Nema komentara:

Objavi komentar