petak, 3. travnja 2009.

gamberi(kozice)u kalupu

-130gr.rize
250gr.gamberi(kozica)
4 cesnja,cesnjaka
zacini(papar,origano,ruzmarin,persin,sol)
20gr.margarina
3 zlice krusnih mrvica(velike, vrhom pune)
3 zlice sjeckane rajcice(velike,vrhom pune)
- rizu operemo, skuhamo pa isperemo,hladnom vodom...ocjedimo i stavimo u posudu za mjesanje kuhanoj rizi dodamo,gambere(sirove)cesnjak isjecen na listice,malo papra(malo)prstohvat ruzmarina,prstohvat persina,prstohvat origana,prstohvat soli(mali)promjesamo da se sastojci sjedine...
- u tavici rastopimo margarin i stavimo krusne mrvice,proprzimo,da dobiju boju(smedju)dodamo sjeckanu rajcicu i kratko promjesamo,(malo posolimo)dodamo 1 dcl.vode(tko koristi vino,moze i vino) i cim zakuha,skinuti...

-odmah dodati u smjesu od rize i gambera i dobro promjesati...
-kalup namazati uljem(svaku posudicu)napuniti smjesom i lagano pritisnuti i zagladiti povrsinu....peci u zagrijano pecnici(250*) 15min.
-pustiti da se ohladi i okrenuti na tacnu... smjesu mozete,peci u cetvrtastom ili okruglom plehu,pa prije serviranja isjeci na kockice...


dobar tek...


Nema komentara:

Objavi komentar