utorak, 24. ožujka 2009.

kljukusa

-ovo je vrlo jednostavno i jeftino jelo,a bas ukusno...
upalite pecnicu na 250*...
-tjesto:
600gr.brasna(glatko)
2 zlicice soli(male,ne vrhom pune)
700ml.vode(hladne)
- sve dobro umutiti(izlupati) ne mikserom,nego zlicom....u tepsiju stavite zlicu ulja i ugrijte je u pecnici(par sekundi)da se pita ne zalijepi za tepsiju...tjesto izlijte u tepsiju i pecite u zagrijanoj pecnici(250*) dok ne porumeni...izvadite pecenu pitu,poprscite vodom i pokrijte nek malo omeksa...dok se pita pece napravimo umake(u ponudi su 2 vrste)

-sa cesnjakom: oljustite 7-8 cesnja cesnjaka...isjecite na listice i stavite kuhati u 1dcl.vode,sve dok voda ne ukuha...kad nestane vode,dodajte 400ml.mlijeka,dva prstohvata soli(pazite na sol,bolje malo nego previse)...dok mlijeko ne zakuha,u manju posudu umutite zlicu brasna(veliku) sa 1 dcl.vode(nek nema grudvica)...kad mlijeko zakuha polako sipamo,vodu s brasnom i mjesamo(1 min.)...skinimo s vatre i dodajmo zlicicu maslaca...
-umak od luka: dvije srednje glavice luka,isjecemo na sitno(ne presitno) i proprzimo na zlici ulja...mora dobro porumeniti... kad porumeni,dodajte 400ml.mlijeka i dva prstohvata soli...i nek zakuha...kad zakuha skinite s vatre...


- od ne bas hladne(tople)pite,trgajte komadice,velicine zalogaja i stavljajte u tanjure, prelijte vrucim umakom(podijelite u dva tanjura ako zelite preliv sa ova dva umaka)svaki za sebe...


dobar tek



Nema komentara:

Objavi komentar