srijeda, 25. ožujka 2009.

burek

-zamjesimo tijesto,kao i obicno vidi jufke za pocetnike
-pripremimo fil od:
1/2kg.mljevenog mesa
2 manje glavice luka(luk sitno isjeckajte)dodajte,zlicicu soli i malo papra(ili malo vise,ako volite papreno)...
-razvucite jufku,poslazite fil na rub jufke,zarolajte,presjecite tik uz rub zarolane jufke i oblikujte burek...stavite u namascenu tepsiju...
-pecite u zagrijanoj pecnici,sve dok ne dobijete lijepu rumenu boju....
napravite zaljev od: 2dcl.vode
pola zlicice soli(ili cijela ali ravna,ne puna)
zlicice maslaca ili margarina...nek zavri...zalijte vruci burek i vratite u pecnicu na 3 min.ako je ostalo vode u tepsiji iscjedite ju van...ili izvadite bureke u drugu suhu posudu(da ne budu pre mekani)(osim ako volite premekane)
dobar tek...


1 komentar:

  1. nauci me kako ovako fino da napravis jufke :DMeni uvjek grozno ispadnu:(

    OdgovoriIzbriši