utorak, 7. travnja 2009.

jabukovaca

-zamjesimo tjesto od:
1/2 kg.brasna
1 zlicice soli
1 zlice(velike) secera
1 jaje
280ml.vode...


pripremimo jabuke..

-6 velikih kiselih jabuka oljustimo,izribamo na ribez,stavimo 8 zlica secera i pustimo nek stoje(prije same uporabe procjedimo) tjesto podijelimo na 3 djela....trebaju nam, manje,(razvucene jufke)da mozemo imati slobodnog mjesta na stolu...

- sve 3 jufke razvaljamo valjkom....i pustimo da odmaraju oko 15min.

-nema mazanja uljem....nakon sto su odstajale,razvaljamo jufku,koliko je moguce valjkom(sa oklagijom to ide do kraja)kako nemaju svi oklagiju,idemo ovako....kada smo,razvaljali, naj vise, moguce,pustimo jos 5 min.da miruje...i pocnemo razvlaciti prstima...
-slobodno stavite obadvije ruke ispod jufke i jagodicama prstiju,idete od sredine prema kraju(ne potezite)tjesto se samo razvlaci....pustimo je jos 5 min.nek se malo prosusi...polijemo je s malo ulja....

-sada stavljamo jabuke,koje smo predhodno ocjedili(sacuvajte sok)....prilikom stavljanja jabuka,svaki puta stisnemo jabuke da izidje visak soka....smjesu raspodjelimo po jufki...
-prebacimo prednji kraj i motamo rukama u ravnu,,prugu,,...znaci nije okruglasta,nego pljosnata
-smotamo je do kraja i sjecemo debljim tanjurom(da smjesa ne iscuri van)
-


-isjecene komade stavimo u namascenu tepsiju...
-polijemo s malo ulja i pecemo u zagrijanoj pecnici(250*),dok ne dobiju lijepu boju,u medju vremenu skuhamo sirup od soka koji je ostao,dodamo vodu i secer...meni je ostalo 400ml.soka na to sam dodala 300ml.vode i 1/2 kg.secera...kuhala 20min. mlake komadice sam zalila sa mlakim sirupom,pokrila i pustila da upiju sirup....
- ovo je hrskava verzija(takvu volim) okolo hrskave unutra mekane...za mekanu verziju,jednu razvucenu jufku podijelite na pola pa filajte....i vruce komadice,zalijte sa vrucim sirupom, pokrijte i pustite da upije...



dobar tek...




Broj komentara: 7:

  1. Drago mi je da si se vratila :)
    Sviđa mi se novi izgled bloga :)
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala,masatera...sada moram paziti,da ovaj najmanji ne prilazi racunalu,da i ovaj blog,ne bi nestao u vidu magle :)

    OdgovoriIzbriši
  3. imaš mogućnost spremanja na cd, tako se možeš osigurati da ne moraš sve ponovo pisati :)
    Btw kad ćemo na kavu?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne vidim da ti negdje piše mail za kontakt pa mi se javi na cetinaorama@gmail.com :)

    OdgovoriIzbriši
  5. jos kad bi mi objasnila kako da to spremam na cd,bilo bi super :)
    nisam ti ja neko,,cudo,,s racunalom,zato mi se desilo sto mi se desilo...a na kavu idemo,ako Bog da,obavezno,samo da mi se malo stanje stabilise,doma(u guzvi sam)mislim da ce,,primirje,,nastupiti oko pocetka sljedeceg mjeseca,imam dosta posla oko uredjenja kuce,da bi mogli preseliti...javim ti se na gmail...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ok, napišem ti večeras. Kupi cd - piši-briši da možeš nakon svakog novog recepta spremiti na isti cd :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala vam najljepse na ovom divnom receptu

    OdgovoriIzbriši