srijeda, 25. ožujka 2009.

vrilica

-700ml.vode(stavimo da kuha)
u posudu za mjesanje,stavimo:
600gr.brasna
2 zlicice soli
kad je voda zakuhala,izlijmo je u brasno(mora biti kljucala)(odmah s vatre u zdjelu) ovdje morate biti brzi....cim izlijete odmah mjesajte,koliko se izmjesati moze(sto krace i sto brze)...ostat ce i brasna i bit ce grudvasto...sve je to ok...
-u tepsiju izlijte salicu ulja(salica od kave,srednja,ne vrhom puna)nakon toga,istresite smjesu u ulje i prebacujte u ulju sve dok se ne pocne listati(komad po komad)...ne smije ostati suhih komada(koji nisu prosli kroz ulje)


-sada pokupite tjesto i oblikujte loptu... rasporedimo je po tepsiji(rukama)uzmemo zlicu i napravimo ,,mustru,,
-kad smo napravili mustru,stavimo je peci u zagrijanu pecnicu(250*)
-dok se pece,napravimo zaljev:
700ml.mlijeka,
2 zlicice soli(male cajne,ne vrhom pune)
zlicicu maslaca
stavimo da prokuha... kljucalim zaljevom,zalijemo vrucu vrilicu(sve vrelo,zato je vrilica)...ne vracamo u pecnicu...pustimo da se malo ohladi(upije vecinu,zaljeva)
-tepsija mora biti dovoljno velika,da bi vrilica bila tanka...okus,odlican(pozelit ce te reprizu)mozete je premazati vrhnjem(i ne morate)


dobar tek...


Broj komentara: 10:

  1. Kak je ovo dobro!!!! Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. eh u mom kraju se ovo zove kasikaca i preeeedobro je ;) pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Super lagano, a veoma ukusno! Hvala!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. obozavam ovo,hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  5. koliko dugo se pece?

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60,000.00 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za recept za najbolju vrilicu 🩷

      Izbriši
  7. Po ovom receptu sam se prije dvije godine naučila praviti vrilicu i odličan je...

    OdgovoriIzbriši