srijeda, 25. ožujka 2009.

vrilica

-700ml.vode(stavimo da kuha)
u posudu za mjesanje,stavimo:
600gr.brasna
2 zlicice soli
kad je voda zakuhala,izlijmo je u brasno(mora biti kljucala)(odmah s vatre u zdjelu) ovdje morate biti brzi....cim izlijete odmah mjesajte,koliko se izmjesati moze(sto krace i sto brze)...ostat ce i brasna i bit ce grudvasto...sve je to ok...
-u tepsiju izlijte salicu ulja(salica od kave,srednja,ne vrhom puna)nakon toga,istresite smjesu u ulje i prebacujte u ulju sve dok se ne pocne listati(komad po komad)...ne smije ostati suhih komada(koji nisu prosli kroz ulje)


-sada pokupite tjesto i oblikujte loptu... rasporedimo je po tepsiji(rukama)uzmemo zlicu i napravimo ,,mustru,,
-kad smo napravili mustru,stavimo je peci u zagrijanu pecnicu(250*)
-dok se pece,napravimo zaljev:
700ml.mlijeka,
2 zlicice soli(male cajne,ne vrhom pune)
zlicicu maslaca
stavimo da prokuha... kljucalim zaljevom,zalijemo vrucu vrilicu(sve vrelo,zato je vrilica)...ne vracamo u pecnicu...pustimo da se malo ohladi(upije vecinu,zaljeva)
-tepsija mora biti dovoljno velika,da bi vrilica bila tanka...okus,odlican(pozelit ce te reprizu)mozete je premazati vrhnjem(i ne morate)


dobar tek...


Broj komentara: 5:

  1. Kak je ovo dobro!!!! Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. eh u mom kraju se ovo zove kasikaca i preeeedobro je ;) pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Super lagano, a veoma ukusno! Hvala!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. obozavam ovo,hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  5. koliko dugo se pece?

    OdgovoriIzbriši