srijeda, 25. ožujka 2009.

tikvenjaca

-zamjesimo tjesto(kao i obicno)
1/2kg.brasna
2 zlicice soli(male cajne)
300ml.vode
pustimo da odstoji 15min. i podjelimo na 2 djela vidi jufke za pocetnike
-pripremimo tikvice... odsjecemo im rubne djelove(dio gdje je bio cvjet i dio di su se drzale za lozu),oljustimo ih i isjecemo na kockice....ove mlade tikvice sjecemo u cjelosti,kod velikih-zrelih tikvica,odstranimo kostice i sjecemo samo,,meso,,tikvice...

-mlade tikvice posolimo(netom prije sipanja na jufku)1 zlicica soli.....razvucemo jufku i stavimo tikvicu na rub jufke...zarolamo,presjecemo tik uz zarolanu jufku i napravimo kolutic(na stolu) prenesemo u namascenu tepsiju i slazemo dalje,zarolane jufke...

-polijemo s malo ulja i stavimo peci u zagrijanu pecnicu,dok ne dobije lijepu rumenu boju....napravimo zaljev od 3dcl.mlijeka,1 zlicice soli i zlicice maslaca ili margarina....vrucim zaljevom zalijemo vrucu tikvenjacu....ne vracamo u pecnicu....


-dok je topla,dobra je za jesti....ali kad je hladna,odlicna je....tad se osjeti sva slast tikvice



dobar tek...




1 komentar:

  1. joj tako bi rado pravila ove pite al kako da razvucem;nikad nisam probala

    OdgovoriIzbriši