ponedjeljak, 6. travnja 2009.

tart s mladim lukom

-100gr.brasna(glatko 100gr.gusnela(gustin)
1 prasak za pecivo
zlicica soli(mala,ne vrhom puna)
1dcl.ulja
3 jaja
1 dcl.jogurta
- sve sastojke,staviti u posudu za mjesanje i dobro izlupati(ne miksati)...
-izlupanu smjesu izliti u namasceni kalup za tortu(moze i tepsija)....usitniti(isjeckati) jednu vezicu,mladog luka(oko 250gr.) i posuti preko smjese...

-lagano protresemo,i stavimo peci u zagrijanu pecnicu(180*)....pecemo oko 35-40 min. u medju vremenu,usitnimo,pola crvene paprike...paprici dodamo jednu malu konzervu tune(u maslinovom ulju)ulje odstranimo...paprici i tuni dodamo i 3 zlice jogurta i malo soli(mali prstohvat,toliko malo,da moze i bez toga)...

-kad je tart pecen,smjesu od paprike i tune,premazemo odozgo...
-vratimo u pecnicu,jos 5-6 min. i izvadimo van,pustimo par min. i odstranimo obruc...
-tart,moze posluziti,kao predjelo(toplo)....lagani obrok...ili dodatak uz peceno meso sa saftom...mozete ga,samo preliti s jogurtom(ovo je odlicno)


dobar tek...



1 komentar:

  1. Ovaj tart je vec domaci kod mene :)...obaj put nisam imala crvenu papriku ali svejedno je bilo njami ...:)....thanks Anam

    OdgovoriIzbriši