
sastojci:
8jaja
8zlica secra u prahu(bijeli biskvit)
8zlica kristal secera(zuti biskvit)
2vanilin secera
8zlica brasna
8zlica gustina
1 prasak za pecivo
3zlice mlake vode(zuti biskvit)
250gr.maslaca(ako zelite iskoristiti visak biskvita)
bijeli biskvit:
bjelanjca secer u prahu i vanilin secer dobro izmiksati(oko 7-8min.)dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo(pola praska)kratko miksati,dodati gustin i opet kratko miksati...gotovu smjesu izliti u kalup za muffine,koji smo predhodno premazali uljem...peci u zagrijanoj pecnici 180*5-6min. i jos 10-ak min.na 150*
izvaditi iz pecnice i kad se malo ohlade izvaditi iz kalupa...
zuti biskvit:
sve je isto kao i za bijeli,samo na kraju dodamo 3 zlice mlake vode,jer je smjesa pregusta...

napunite biskvit
stavite u hladnjak na sat vremena,kod posluzivanja posuti secerom u prahu
biskvit koji je ostao od dubljenja i skidanja povrsine,izmrvite te dodajte preostali otopljeni maslac,dobro izmiksati stapnim mikserom
u tavicu stavite 4 velike zlice maslaca i 200gr.cokolade za kuhanje,te na laganoj vatri rastopite
prelijte preko preko jagoda u biskvitu(odmah,ne cekati da se ohladi cokolada)

na odgovarajuci pleh ili tacnu rasporedite smjesu i zagladite povrsinu(rukom)poslazite preostale jagode(ostat ce ih taman za ovaj dio)
stavite u hladnjak...kocke koje se tope u ustima
Jako lijepo, ja se topim dok citam ovaj post!
OdgovoriIzbrišiBaš fino.
OdgovoriIzbrišiZgodan način da se naprave dva kolača:)
OdgovoriIzbrišiSuper izglejdat! Mnogo vkusno! Kisses!
OdgovoriIzbrišioooo,hvala lijepo na komentarima...
OdgovoriIzbrišijel mi to i Stevo svratio???
napomena za ove kocke,samo prvi dan su odlicne,dok su jos jagode svjeze,drugi dan vec nije to ono pravo...