ovo je recept iz jedne knjizice...
sastojci:
prhko tijesto:
400gr glatkog brasna
100gr.margarina ili maslaca
1,5dl.ulja
2zlice secera u prahu
malo soli
nadjev:
50gr.marmelade od ribiza(ja sam stavila nutelu)
100gr.sjeckanih oraha
2zlice secera
1/2zlicice cimeta
jaje za mazanje
priprema:
u posudu za mjesanje prosijati brasno,okolo staviti omeksali maslac,secer,cimet i ulje...u sredinu staviti 6zlica vode i umjesiti tijesto...
-tijesto odloziti u hladnjak na 30min.
-pecnicu upaliti na 180*
-na radnoj povrsini posutoj brasnom tijesto razvuci(40x30)
-3/4 tijesta premazati mermeladom,te posuti mjesavinom oraha,secera i cimeta,ostali dio tijesta premazati umucenim zumanjkom...
-zarolati i staviti u namasceni pleh(ili papir za pecenje)premazati jajetom i staviti peci 40min.
-kad se malo ohladi,onda je izvaditi,a kad se skroz ohladi isjeci...
jako tesko se rola ovo tijesto i ne bi ga preporucila pocetnicima,meni je cak i malo preprhka(topi se)
dobar tek...
Ja sam pocetnik koji obozava prhka tijesta :) Savijaca super izgleda!
OdgovoriIzbrišiobožavam prhku savijaču od oraha
OdgovoriIzbrišiDobrodosla, tj. vratila, taman kad si me naucila radit tanke kore, ti nestade, zato ti se brzo zahvaljujem i nadam se da ces ovaj put ostati. Hvala na krasnim receptima!
OdgovoriIzbrišivisa sila,sildi...tako je to kada imas malu djecu,a svi na racunalu,nikad nisi siguran...sada me ne bi trebali ,,iznenaditi,,spremila sam blog...predhodni nisam,niti sam znala da mogu(ja jos otkrivam ovo,,cudo,,)
OdgovoriIzbrišiimas drugi nick ili mi je slaba memorija :)
Izvrsno izgleda. A s rolanjem, možda ga razvući na stolnjaku ili krpi, možda bi išlo lakše.
OdgovoriIzbriši