ponedjeljak, 6. travnja 2009.

cuftice

-1kg.krumpira
20 zlica brasna(velikih)
1 glavica luka(velika)ili 2 manje
2 zlicice vegete(male ,ravne)
2 zlicice soli(male,ravne)
- krumpire oljustimo i stavimo kuhati.... kuhane krumpire stavimo u posudu za mjesanje i dodamo sitno sjeceni luk,sol,vegetu(papar,ako zelite) i dobro izdrobimo(ne miksati)

-dodamo brasno...5 zlica,pa promjesamo dobro(zlicom)pa opet 5,i tako svih 20....u jednu posudu stavimo brasno...od smjese odkidamo komadice(velicina ping-pong,loptice) i stavimo u brasno,prebacimo u brasnu par puta,na dlanu oblikujemo cufticu(dok ne ostane,bez brasna,lijepi se za ruke)opet vratimo u brasno i samo uvaljamo...
-oblikovane cuftice,poslazemo u namscenu tepsiju ili pleh
-stavimo peci u zagrijanu pecnicu(250*) dok lijepo ne porumene... u medju vremenu napravimo zaljev...
400ml.vode
mali prstohvat soli,i malo maslaca(velicina male zlicice)stavimo da zakuha...vrucim zaljevom polijemo pecene cuftice....
-pustite kratko vrijeme(3min),nek upijaju vodu(nece upiti svu tekucinu)....ostavite vodu i prilikom serviranja zlicom polijete po cuticama.... ove cuftice se mogu praviti na vise nacina:sa sirovim krumpirom(ribani i kockice)mladi luk ili poriluk(umjesto obicnog)manja kolicina krumpira a,vise brasna itd.sami sebi nadjite naj bolji i naj laksi nacin...


dobar tek...


Nema komentara:

Objavi komentar